1.7. – Sborový (pěvecko-relaxační) den

Máme tady další slunečný den! Ranní rozezpívání po „sladké“ snídani (piškotová bábovka, chleba – veka, marmeláda, máslo, džus,…) a jdeme na to. Dělených zkoušek se mnozí báli, ale shodli se na tom, že jsou důležité. „Vyčistili“ jsme drobné nedostatky a 4 skupinky po 11-12 členech přezpívávaly celý soutěžní (i nesoutěžní) repertoár. Od poledne se pak všichni vrhají do vln (moře nám dnes přináší skutečně velké vlny) a v podvečerních hodinách se dokonce poprvé hrozivě zatáhne obloha (dosud vždy šedé mraky stáhly pryč okolní hory). Spouští se nejdříve silný vítr a pak liják. Apartmány jsou příjemným přístřeším, nicméně ani stany tentokrát nemají problém: jsou kryty velkými konstrukcemi s pevnou plachtou, přes níž žádné dešťové kapky neprosáknou. Během deště máme dvouhodinovou sborovou zkoušku. Jak se krásně zpívá!! Ba co víc, sboristé si tentokrát svůj zpěv vysloveně pochvalují, jsou rozezpívaní a ladí jim to

Společná večeře – český guláš s těstovinami – přišel rozhodně vhod. Pro zájemce o sladké byl pak jako bonus připraven „zákusek“: těstoviny s českým mákem, cukrem.. :). Byl o ně opravdu zájem!! Večer se bouře uklidňuje, a tak ti, kteří jsou zvyklí procházet večerní pláž a procházet se naší téměř soukromou mořskou zátokou na kamenech vybíhajících do moře, mohou rozjímat i dnes… Měsíc je právě v úplňku, jeho odraz na vodní hladině je silný a dává výrazné světlo do okolí.

Další den je u konce. Byl spíše relaxační (se třemi hodinami zpěvu). Autobus od pondělí stojí, plní si svou povinnou 48hodinovou pauzu. 🙂 Od zítřka už to začne: startuje soutěžní festival.