Vánoce, Vánoce přicházejí

Ještě než zazvoní zvoneček, pod stromečkem se objeví dárky a povečeříme lahodného kapra, pojďme se společně ohlédnout za rokem 2016, za nějž vděčíme i VÁM. Od února jsme poctivě nacvičovali nový repertoár spolu s novými i bývalými členy například na soustředění na Chatě Svinec, abychom ho pak mohli zúročit v celé sezóně. Tu jsme odstartovali zájezdem po jižní Evropě – naše zpěvy si poslechli lidé v Rakousku, v Itálii, Nice, Monaku, Barceloně a na zpáteční cestě – v Itálii u Lago di Garda – si někteří dokonce vyzkoušeli i jezerní vodu.

Ani ne týden po návratu z cest na nás čekal pomyslný vrchol našeho dosavadního působení. Spolu s japonským orchestrem a další stovkou středoškolských sboristů, především ze sboru KOS Litomyšl, jsme měli tu čest zazpívat si bezmála hodinový koncert v Dvořákově síni v Rudolfinu. Duben se nesl ve znamení všemožných soutěží ale i loučení se s našimi maturanty. 19. dubna jsme si vyzpívali zlatý postup do listopadového celostátního kola Opavy Cantat a 22. dubna se stali zlatými vítězi celostátního finále soutěže Gymnasia Cantat v Brně.

V polovině dubna nás však opustilo 16 maturantů, kteří se rozprchli doslova do celého světa. Poté se Pulci a Pulky pomalu ale jistě začali připravovat na prázdniny. Mnoho z nich nevynechalo koncert k 10. narozeninám mužského vokálního seskupení Sextet +, které vyprodalo sál Beskydského divadla v Novém Jičíně. Ani ne po dvouměsíčním prázdninovém odpočinku jsme se plni nového elánu sjeli na soustředění na Štramberku.

Další – zářijové – akce jako Slavnosti města Nový Jičín nebo výjezd do partnerského města na Slovensku (Kremnica) už absolvovali i nově příchozí členové. Číslo 13 je všeobecně známé jako nositel smůly, ale na nás se už 2x usmálo – 13.dubna Jarní koncert + loučení s maturanty a přesně o půl roku později, tedy 13. října, jsme stanuli opět na půdě domácího, Beskydského divadla spolu s našimi přáteli KOSáky a oslavili tak příchod podzimu derniérou Mše Johna Lewitta Missa Festiva. V listopadu jsme se znovu rozjeli na soustředění na chatu Svinec a poté se vydali na víkend do Opavy. Tam jsme v konkurenci 9 soutěžních sborů vyzpívali nádherné stříbrné pásmo a navázali tak na Absolutní vítězství z roku 2014. No a prosinec? Během něj jsme vás poctili adventními koncerty – jak ve Španělské kapli, tak na zasněženém náměstí v Novém Jičíně.

Byl to nádherný rok, plný zážitků, vzpomínek a nezapomenutelných momentů. Věřte, že nic z toho by se ale neuskutečnilo, kdyby za námi nestála taková podpora jakou jste VY – NAŠI MILÍ POSLUCHAČI. Vážení a milí, do nového roku roku 2017 vám celý sbor Puellae et Pueri i Sextet + přeje pevné zdraví, lásku, pracovní i osobní úspěchy a mnoho krásných chvil s hudbou.

Těšíme se na Vás opět na viděnou na některém z našich koncertů! Jsme tu pro vás… 🙂