Česko-moravský sborový večer

Jsme zpátky. A silnější než dřív!

A to doslova. Pro jeden podzimní večer jsme se rozhodli nezazpívat si sami, ale přizvali jsme si na náš koncert náš spřátelený sbor KOS z Litomyšle a jejich komorní sbor KOKOS a nemohlo to dopadnout lépe: není přece žádným tajemstvím, že ve dvou se to lépe táhne. Ve 4 je to ještě lepší, no a ve 100? To už je pohádka. Taková malá symfonie. A právě tu se nám podařilo 13. října v Beskydském divadle vykouzlit.

Celé to začalo naším programem – Pulců a Pulek. Sice jsme se představili v menším počtu (39), ale zato s pořádnou dávkou energie a roztleskali divadlo některými písněmi jako je Na horách či úpravou Cup songu. Poté jsme trošku zvážněli a diváci si tak mohli vychutnat nádherně znějící píseň Spirit of God nebo např. soutěžní, dvojjazyčnou skladbu A lieta Vita. Mezitím se divadlo také ponořilo do tónů našich sólistů – Jana Kopecká zazpívala roli Samotářky z muzikálu Bídníci a poté nás Dorka a Radek Dostálovi zavedli do dalšího z klasických muzikálů – divadlem se nesla píseň All I Ask Of You z Fantoma Opery. Následoval blok písní našich hostů – od Prodané nevěsty až po Rockové oratorium. To vše neuvěřitelně zazpíval a zatančil sbor KOS a komorní sbor KOKOS z Litomyšle, který potvrdil, že hosty si opravdu vybrat umíme 🙂

Po přestávce přišlo finále a tím byla vybraná část Leavittovy mše Missa Festiva, kterou dohromady odzpívaly oba dva sbory a já tak poprvé můžu do článku napsat, že konečně vím, jak to vnímají diváci. Jako jedna z nich jsem si vychutnala finále, jak nejlépe to šlo. Skladby zněly v uších ještě dlouho po posledním tónu skvělé pianistky Marušky Jovbakové a celé hlediště odměnilo perfektní sboristy obrovským potleskem. Je opravdu krásné vidět tu práci zevnitř – a jako divák i zvenčí. Všichni P&P víme, že v tom jedeme společně. A proto nás to tak baví. A ještě krásnější je to, že Vás také!

Beskydské divadlo Nový Jičín

Foto: Lenka Malinová