Působení sboru v době koronavirové

Milí příznivci našich pěveckých těles. 
Také nás karanténa a nouzový stav uzavřely do svých domovů. Přesto jsme nezapomínáme zpívat! Během nouzového stavu sbor natočil „home office“ verzi skladby A Million Dreams a video této písně bude ke zhlédnutí zde na našem webu už brzy! A na co se můžeme v dalších týdnech těšit? 

Třeba na vernisáž výstavy k 15letému výročí založení sboru Puellae et Pueri, kterou připravujeme na 31. srpna 2020 v 17 hod v Informačním centru NJ.
Náš „Jarní koncert“ jsme po dohodě přesunuli na termín 16. září v 18 hodin v Beskydském divadle (lístky zůstávají v platnosti). Pořád věříme, že se s letošními maturanty alespoň takto, netradičně a dodatečně v září, rozloučíme.
A v neposlední řadě se těšíme taky na to, že slíbené CD „The Ground“, které jsme měli nahrávat 15. března v ČRo Ostrava, přeci jenom natočíme, a to během říjnových podzimních dní.  

Informace pro rodiče sboristů: 
9. června 2020 v 16:30 v restauraci na bazéně schůzka s rodiči sboristů (info ohledně případného letního výjezdu do Slovinska)

A tady je malý příspěvek naší sboristky – maturantky o této „zvláštní koronavirové době“: 
Čekání. To je to nejpoužívanější slovo poslední doby. A s tímto pojmem se pojí i nejistota. Pro nás maturanty možná ještě větší. Nejistota z toho, jestli nás pustí k maturitě, v jaké podobě budou přijímací zkoušky, jak se rozloučíme se střední. A aby těch problémů nebylo málo, do toho nás trápí sbor. Naším posledním koncertem byl novoroční koncert v Beskydském divadle s KOSáky v lednu. Od té doby jsme poctivě cvičili naše sólové číslo, kterým jsme se po šesti či čtyřech letech měli rozloučit s PuetPu a našimi sborovými rodiči na tradičním jarním koncertě. Člověk zpívá podle not, ale když je nemá, nezazpívá ani tón. Korona nám totiž vzala celou partituru a my si tak můžeme zpívat pouze za čtyřmi stěnami našich bezpečných domovů. Všechno zlé je ale pro něco dobré. Díky online technologiím jsme společnými silami připravili něco, na co se můžete těšit už brzy. A brzy… Už brzy si snad zazpíváme zase společně na jednom podiu. A slavnostně se rozloučíme s jednou velkou kapitolou, kterou nám ani korona nevezme.

Tereza Jelínková

Informace jen pro sboristy: 
Soustředění sboru: 30.-31.8., začátek v neděli ráno, konec v pondělí odpoledne vystoupením na Vernisáži, v 17 hod.