SHOWMAN 2019

Na konci roku 2019 se bezmála sedmdesátka studentů novojičínského gymnázia představila v muzikálovém vystoupení Showman. To režírovali naši sbormistři, Andrea a Karel Dostálovi a společně s hudebníky se jim osmkrát podařilo vyprodat velký sál Střediska volného času FOKUS.

Nejen o touze jít si za svými sny zpíval hlavní hrdina příběhu, P.T.Burnam v provedení Jakuba Dostála. Jeho manželka, Charity Barnum, (Markéta Petrášová) mu na jeho cestě za slávou stihla vychovat dvě krásné dcery – roztomilou Helen (Kristýna Pacolová) a baletku Caroline (Adéla Jelínková). Barnumovi se ve dvacátém století, kdy přišla značná finanční krize v pracovním životě moc nedařilo. Vše se však obrátí, když založí cirkus, na jehož jevišti se, jak řekl divadelní kritik (Jan Bártek), potkali lidé všech tvarů, velikostí, druhů a podivností – a všichni vystupovali jako rovnocenní. A i když je Burnam na vrcholu, stále nemá dost a přivádí tak do Ameriky slavnou zpěvačku s uměleckým jménem Jenny Lind (Dorota Dostálová). Mezitím co Burnam zaměřuje vyšší společnost, vede jeho show bohatý spisovatel Phillip (Lukáš Goláň) a v cirkuse je prostor i na love story Phillipova manažera Jacka (René Lušovský/Petr Marek) s krásnou tanečnicí Anne (Eva Valentová).

Takový byl muzikál SHOWMAN, jež vznikl v provedení Gymnázia Nový Jičín ve spolupráci se sdružením RO.NA.TA., z.s. Je důležité říci, že by nevznikl nejen bez skvělých herců a zpěváků, ale také sponzorů a IT sekce, která zajistila hladký chod představení. A pokud by vám i tohle bylo málo a chtěli si hudební projekt připomenout, mrkněte na reportáž televize Polar nebo na naši galerii…

Fotografie: Martin Klumpler

Reportáž: TV Polar:
https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000018724/showman-usity-na-miru-novojicinske-mladezi