Pozdrav z Orlických hor

Tak a je to tady! Téměř po roce od posledního výjezdu jsme někam na pár dní vyjeli. S pozitivní náladou (a samozřejmě negativními testy) jsme se 11. června vypravili do oblasti Orlických hor, konkrétně do obce Říčky v Orlických horách. Po příjezdu nás překvapily prostorné, moderně vybavené apartmány na klidném místě v přírodě. Páteční večer jsme strávili nacvičováním repertoáru pro náš nejbližší koncert. 


12. 6.

Sobota se nesla ve výletním duchu. Hned ráno nás autobus dovezl k polskému pohraničí, odkud jsme vyrazili na šestikilometrovou procházku po hřebenovce. Cestou jsme viděli řadu bunkrů z dob První republiky, do jednoho z nich jsme se dokonce podívali. A pak už nás čekal vrchol dnešního programu. Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově, který v minulosti vyhořel a nyní je jeho střecha částečně prosklená, tedy celoevropský unikát. Nám se podařilo si tady i zazpívat několik písní před skromným publikem a právě odcházejícími svatebčany. Po návratu do Říček jsme měli prostor si prohlédnout okolí. Někteří zavítali do nově otevřené kavárny, někteří se šli podívat na menhiry (takový malý místní Stonehenge). Při západu slunce se podařilo i upéct několik špekáčků nad ohněm. A i když jsme během dne a večera chvílemi potřebovali deštník, náladu nám to nezkazilo. 

13. 6.

V neděli ráno nás čekalo smutné loučení a balení věcí, před námi zůstal už jen poslední bod programu – Častolovice. Ale i ten stál za to. Během dvou hodin jsme si prohlédli rozlehlý zámecký park plný krásných zákoutí a fotogenických míst. Nyní je něco málo po druhé a my míříme směr Nový Jičín. 


Uplynulý víkend jsme si skvěle užili, viděli jsme spoustu krásných míst, zazpívali si a taky odpočinuli, což je v této chaotické době jednoznačně třeba. Už se moc těšíme na všechny budoucí akce a koncerty.