Görlitz

Pár minut po jedenácté jsme se vydali směr Görlitz (Zhořelec), který je partnerským městem Nového Jičína. Byla před námi šestihodinová cesta, která byla sice úmorná, ale myslím si, že přispěla ke stmelení kolektivu.

Po příjezdu nás čekalo milé přivítání a zkouška v katedrále sv. Petra a Pavla, která je hlavním a největším kostelem v Görlitzu. Pak jsme se převlékli a nedočkavě čekali na odbití sedmé hodiny, která znamenala začátek našeho koncertu.

V katedrále nás přivítali starosta města Görlitz a místní kněz. Oba byli rádi za to, že jsme přijeli. Naštěstí pro nás nám jejich proslovy překládala tlumočnice.

Na koncertu, který se nám mimochodem povedl, zazněly různé druhy písní, od Vlaštověnky přes Fair Phyllis I Saw Sitting All Alone, Sprit of God až po Praise His Holy Name!. Jako host s námi již tradičně zazpíval Sextet+, od nichž zaznělo např. Scarborough Fair, Ohlas národních písní nebo třeba Otche Nash.

Po koncertě nás mile překvapil výborný raut, který si pro nás přichystali. Nakonec jsme se vydali na ubytování, které dnes představovala tělocvična s žíněnkami.

Tento článek bych zakončil slovy místního, parafrázuji: „Je škoda, že váš koncert byl tak málo zpropagován. Tak krásnou hudbu by si zasloužilo slyšet více lidí.“