Choralia Magna, duben 2024

V sobotu 13. dubna jsme se vydali na Janáčkovu konzervatoř do Ostravy, kde se konala přehlídka středoškolských sborů. Z Nového Jičína jsme vyjeli již před 7:30. V průběhu cesty jsme utužovali vztahy, a ke konci cesty se lehce rozezpívali. Po příjezdu jsme byli uvedeni do šatny, převlékli se a vydali se na zvukovou zkoušku na pódium. Při čekání na vystoupení jsme se odreagovávali hraním na klavír a povídáním.

Na začátku přehlídky zazněla studentská hymna Gaudeamus Igitur a pak se přešlo k prvním účastníkům. Náš sbor nastoupil jako druhý (v kategorii Rok české hudby první) a všechny písně (Fair Phyllis, Kyrie, Prší, prší, Na horách a Duše básníka) se nám velmi povedly. Přehlídku sborů zakončil Sextet+ svými písněmi Cantate Domino, Ohlas národních písní (od Leoše Janáčka), For The Longest Time a The Barber of Seville – Overture, za které získal obrovský potlesk.

Před vyhlášením výsledků jsme si šli na pódium zazpívat (Praise His Holy Name!, …) a zatancovat (Million Dreams, Dancing Queen a Mamma Mia!), abychom se zabavili a odreagovali.

A pak již konečně přišlo vyhlášení výsledků. Paní porotkyně se rozhodly udělovat ceny dle pořadí výstupu, takže jsme se náš výsledek dozvěděli záhy. Z této přehlídky si odnášíme Zlaté pásmo!!! A to, zda jsme postoupili, se dozvíme již brzy, v květnu.

Poté sbormistry čekalo posezení s porotou, kde se dozvěděli co vylepšit. A nás sboristy už jenom cesta domů a slunečné odpoledne s pocitem dobře odvedené práce.