Preikestolen

Dnešní ráno mělo vypadat úplně jinak, ale kvůli nočnímu dešti jsme museli plány trochu upravit. A tak jsme se místo dopoledního výstupu na Preikestolen vydali do krásného parčíku zde v Tau. Zde rostla a zrovna kvetla spousta nádherných rostlin, a dokonce zde žijí labutě, které se staly hlavním předmětem fotografování. Následoval přesun do místního přístavu. V obou lokalitách jsme točili kousky videoklipu, který bude později zveřejněn na našem YouTube. Následovalo vrácení na hotel a oběd, který připravily paní Dostálová a paní doktorka Ševečková.

Kolem 13:00 nás řidiči odvezli k začátku stezky na Preikestolen, kde jsme uskutečnili rychlý výsadek a rozdělili se do skupinek, které ale moc dlouho nevydržely a brzy se slily. Kochání krajinou neznalo konce, protože výhledů neubývalo, ale naopak přibývalo.

Na výběžek se nakonec dostali všichni (i ti co původně nechtěli, nebo se bojí výšek), za což si zaslouží obdiv. Po nafocení spousty fotek jsme se vydali nazpět dolů, kde si někteří nakoupili upomínkové předměty, a někteří rozjeli byznys získání vratné zálohy z PET lahví.

Následoval přejezd k lokalitě, kde se nachází Norský Stonehenge. Bohužel byl na ostrově ve fjordu, takže se k němu nedalo dostat suchou nohou. Ale nic z tohoto neubralo na kráse tohoto místa.

Zítra nás čeká celodenní pobyt ve Stavangeru, kde poznáme trochu norské historie. Již se nemůžeme dočkat.